Uutiset
Uutiset


Pikkujoulut Seinäjoella 17 joulukuuta

28.12.2011

Yhdistyksen pikkujoulu yllättäen sairaalassa

Lauantaina 17. joulukuuta kokoontui yhdistyksen väkeä pikkujoulun viettoon Seinäjoelle. Tällä kertaa olimme talossa, jonka toiminnan lähes kaikki tuntevat, mutta harva on tutustunut. Sairaala on useimmille tuttu, mutta sairaalamuseo oli lähes kaikille pikkujouluvieraille uusi elämys.
Yhdistyksen Grand Old Man Antti Kanto oli ehdottanut tiloja juhlapaikaksi ja Etelä-Pohjanmaan terveydenhuollon perinneyhdistyksen väen myötävaikutuksella saimme kutsun museolle.
Törnävän sairaalan alueella psykiatrian osaston käytössä ollut, vuonna 1927 rakennettu kolmikerroksinen kivirakennus, toimii nyt sairaalamuseona. Suomessa alan museoita on kymmenisen ja Seinäjoen sairaalamuseo on kuulemma alansa monipuolisempia ja on vielä ihka aidossa miljöössä. Museon ensimmäiseen kerrokseen on koottu esineistöä muun muassa vanhasta lääninsairaalasta. Näyttelyhuoneisiin on lavastettu eri aikakausien hoitovälineillä varustettuja osastoja, kuten leikkaussali tai synnytysosasto. Erikoisuutena löytyy talon kolmannesta kerroksesta historiaa Härmän parantolasta. Etelä-Pohjanmaan terveydenhuollon perinneyhdistyksen aktiivi Saara Ijäs kertoi museotoiminnan olevan vielä alkutekijöissään ja mukana olijat ovat lähes kaikki työskennelleet aikoinaan tai tällä hetkellä vanhan ja uuden keskussairaalan työtekijöinä.

Pikkujoulun viettäjät saivat aluksi nauttia ”hoitureiden” tarjoamasta maukkaasta ja perinteisestä jouluateriasta, jonka jälkeen saimme tutustua museon tiloihin asiantuntijoiden opastuksella.
Iltaa jatkettiin vielä keskusteluin sekä jouluisilla yhteislauluilla.
Yhdistyksen puheenjohtaja Heikki Kulju viihdytti lopulla iltaa perinne- ja Amerikka-yhdistysten väkeä vielä taikatempulla, jossa selkeästi revitty sanomalehti taiottiin ehjäksi yleisön ihmetellessä.
Seinäjoen seudun Suomi-Amerikka yhdistys kiittää Etelä-Pohjanmaan terveydenhuollon perinneyhdistystä mielenkiintoisesta ja maukkaasta pikkujoulusta!

Ohessa kuvia tilaisuudesta....klikkaamalla suurennos.

     
     
       Takaisin
 
 


 
 
© Seinäjoen Seudun Suomi-Amerikka yhdistys ry | Webdesign by Media-Wolf | Powered by WolfUpper CMS v2.0 | Login