Seinäjoen Seudun SAY vierailulla Kyrö Distilleryssä

Seinäjoen Seudun Suomi-Amerikka ry:n jäsenet kävivät mielenkiintoisella tutustumismatkalla Kyrö Distyllery yritykseen Isokyrössä toukokuun kolmantena. 22 jäsentämme oli saapunut Isoonkyröön tutustumaan kyseisen firman lyhyeen, mutta sitäkin mielenkiintoisempaan historiaan. Kolmessa vuodessa yritys on noussut tyhjästä vientiyritykseksi, jolla on työntekijöitä hieman alta kolmekymmentä. He ovat Isonkyrön kolmanneksi isoin työllistäjä jo tässä vaiheessa.

Saunaillassa tulleesta ideasta on kasvanut potentiaalinen yritys, jolla on todella lupaavat kasvunäkymät. Saimme mielenkiintoisen esittelykierroksen tuotantolaitoksella, joka toimii entisen meijerin tiloissa. Pääasialliset tuotteet ovat GIN juomat eri variaatioina ja muutaman kuukauden kuluttua tulee myyntiin ruisviski, joka vaatii n. 3 vuoden kypsymisen.

Napue Gin voitti arvostetun ulkomaisen ykköspalkinnon ja loi pohjan tuotteen hurjalle menestykselle. Voiton jälkeen varasto myytiin käsistä ensimmäisenä arkena. Tuotanto on noussut sen jälkeen useita satoja prosentteja. Oli todella mielenkiintoista nähdä ja kuulla miten näennäisen mieletön idea toi verrattoman menestystuotteen markkinoille. Kaikki sai alkunsa muutaman kaverin näennäisestä päähänpistosta, joista kukaan ei omannut mitään tietoa, miten Giniä tai viskiä valmistetaan. Yrityksen ja erehdysten kautta sekä sitkeällä yrittämisellä ja opiskelulla voidaan saada aikaan isoja ihmeitä.

Tällä hetkellä Kyrö Distillery vie tuoteita Japania myöten sekä ympäri maailman ja tämä on vasta alkua. Kaverusten päämäärä on korkealla. He tähtäävät siihen, että heidän yritys tunnetaan 2022 mennessä kaikissa maissa sekä heidän tuotteita myydään kaikkialla maailmassa. Tässä Etelä-Pohjalaista yrittäjyyttä parhaimmillaan. Tässä toteutetaan amerikkalaista ajatusta: Think Big.

Jäsenilläme oli mahdollisuus esittää kysymyksiä kaikkeen tuotantoon liittyvistä asioista ja saimme erittäin perinpohjaisen selvityksen kaikesta tuotantoon liittyvistä asioista. Todella mielenkiintoinen yritysvierailu, josta jäsenemme tuntuivat nauttivan täysin siemauksin.

Heikki Kulju

 

Comments are closed.